Jeg hedder Astrid Brønden og er det sidste nye medlem af North of edens kreative kontorfællesskab. Jeg er fra Ringkøbing, men flyttede til Aarhus for 7 år siden, da jeg startede på Arkitektskolen. Som nyuddannet arkitekt og designer er det svært at finde det rigtige job som lønmodtager og det sidste år har jeg gået med planer om at starte selvstændig virksomhed som designer. Det har været svært for mig at finde motivationen til at komme rigtigt i gang med min virksomhed, da jeg har siddet meget hjemme, hvor der er 1000 andre ting end arbejde, som trænger til at blive gjort. Ved at starte i kontorfællesskabet, har jeg fået et sted, hvor jeg kan ”møde ind” på arbejde. Det har betydet mange flere koncentrerede arbejdstimer samt en masse søde kollegaer, jeg kan dele op og nedturene med.

Med en baggrund som arkitekt og designer, er jeg uddannet i at bruge den kreative metode som problemløsningsredskab. Derfor tager jeg ofte udgangspunkt i en specifik funktion i mine designs og udvikler et æstetisk og funktionelt produkt. Jeg kan godt lide at lave utraditionelle og legende løsninger i klassiske materialer som eg og metal. Jeg går meget op i kvalitet og bæredygtighed. Derfor samarbejder jeg med dygtige håndværkere for at nå frem til den bedste løsning, både i forhold til samlinger, detaljer og dimensioner, så materialerne bliver udnyttet bedst muligt og med mindst muligt spild.

Jeg brænder for møbeldesign, funktionalitet og kvalitet og har derfor netop startet firmaet Compact Living, som er en møbelproduktionsvirksomhed. Compact Living handler om at udnytte de kvadratmeter, man har til at få en hverdag til at fungere. I stedet for at investere i et kæmpe stort hus, kan det være fordelagtigt at indrette sig praktisk og funktionelt på mindre plads. Det kan give luft i økonomien til andre sjove ting end at betale husleje. Hos Compact Living er funktionaliteten et af de vigtigste elementer i designprocessen. Alle produkter skal have mindst en funktion, så de ikke bare fungerer som fyld i rummet. Ud over funktionen er æstetik, kvalitet og bæredygtighed også vigtige elementer. Produkterne bliver produceret i Europa af møbelsnedkere og andre håndværkere, der er kendt for at lave håndlavede produkter af høj kvalitet. Materialerne, som bliver brugt til produktionen af produkterne, er primært massivt FSC certificeret træ, metal og uldstof, som sammen med håndværket giver en gennemskuelighed og en ærlighed til produktet.

Udover mine egne produkter, laver jeg også konsulentarbejde for andre produktionsvirksomheder, som mangler en designer til sparring eller til at designe nye produkter.