Få et inblik i hvordan Nanna Asmussen Illustration & Design opstod, om Nannas drømme og hvordan hverdagen typisk ser ud.

salomonweb-stories

Giv en kort introduktion til dig, din virksomhed og dine produkter
Min virksomhed Nanna Asmussen Illustration & Design er ganske ny – og så dagens lys 1. oktober. Jeg sælger primært illustrationer under eget navn, men laver også diverse freelance opgaver. Jeg anser mig selv for en illustrator-nørd, der elsker at udfordre mig selv med nye materialer og teknikker; min motivverden kredser for tiden meget om dyreriget.

Hvordan fik du idéen til din virksomhed og produkter?
Der var egentligt ikke tale om en idé – det var nærmest helt uundgåeligt, at jeg skulle have min egen virksomhed med mine egne illustrationer. Jeg har altid tegnet, og jeg har nok altid haft en lille iværksætterdrøm i maven.

Hvad har været din største udfordring? Og hvad er gået nemmere endforventet?
Der er simpelthen ikke timer nok i døgnet ! Jeg arbejder til dagligt som designer ved interiørvirksomheden Bloomingville, og da jeg var så heldig at kunne gå ned i tid, virkede 2 dage i ugen til min egen virksomhed som uendeligt meget tid, hvor tog jeg dog fejl !
Jeg håber, at jeg med tiden vil blive bedre til at balancere tiden mellem mit job ved Bloomingville, min egen virksomhed, og så min fritid.

Har drømmen om egen designvirksomhed levet op til dine forventninger?
Det føles virkelig, som om noget er faldet på plads indeni mig, efter jeg har startet egen virksomhed. Selvfølgelig er det hårdt, opsluger utroligt mange timer og der er mange svære valg – men jeg er helt sikker på, at det er den rigtige beslutning for mig.

Hvad er historien bag dit virksomhedsnavn?
Først var jeg helt sikker på, at jeg i hvert fald SLET ikke skulle hedde mit eget navn. Jeg ville gerne distancere mig selv – det skulle ikke blive alt for personligt. Men som ugerne gik og jeg kæmpede med at finde det helt perfekte navn, indså jeg, at mine illustrationer ER meget personlige. Jeg elsker håndværk og jeg elsker dyr, og det kan jeg vist ikke løbe fra. Så jeg overgav mig og kaldte min virksomhed lige præcis det den er: Nanna Asmussen Illustration & Design.

Hvad er den mest sikre ingrediens i din hverdag? Kaffe, et helt særligt stykke værktøj, det samme til frokost hver dag, en bestemt serie på Netflix eller noget helt femte?
De dage jeg arbejder på mit eget firma, starter jeg altid med at gå en tur med min hund Ulla. Sådan en tur ud i den friske luft, hvor man lige kan vende verdenssituationen i hovedet er en fantastisk måde at starte dagen på.

Hvorfor skiller dine produkter sig ud fra mængden?
Jeg synes, at en af de ting, der gør, at jeg som illustrator skiller mig ud, er, at jeg ikke har sat mig fast på en bestemt stilart. Jeg elsker at udfordre mig selv med nye materialer og stile, og derfor skifter mine illustrationer udseende fra år til år.
En af de ting, der dog går igen i alle mine illustrationer, er det gode håndværk. Der er altid kælet for detaljerne, komposition, farvevalg mm. Man har vel lov til at være en illustrator-nørd 🙂

Hvad var din motivation, da du startede din virksomhed, og er det fortsat den samme motivation?
Min største motivation er nok at få lov til at tage roret selv. Jeg har før arbejdet freelance og for forskellige virksomheder, hvor det altid er en anden, der har det sidste ord. I min virksomhed er det mig, der tager alle beslutninger – det er så også mig selv der står med skraldet når noget ikke går som planlagt, men det er heldigvis også mig selv, der kan tage æren, når noget går godt.

Hvad er dit bedste råd til andre, der drømmer om egen designvirksomhed?
Bare gør det! Og sug så meget godt til dig fra dit netværk som muligt. Jeg er blevet helt overvældet over, hvor søde mine kollegaer har været til at hjælpe mig – selvom jeg til tider har følt mig som den største Spørge-Jørgen.

Se alle Nannas produkter i hendes shop.