Få et inblik i hvordan dot aarhus opstod, om Pia og Ulriks drømme og hvordan hverdagen typisk ser ud.

dot-aarhus

Giv en kort introduktion til jer, jeres virksomhed og jeres produkter
Vi hedder Pia og Ulrik og har sammen firmaet dot aarhus. Vi designer produkter som er måde smukke og funktionelle, hovedsageligt i træ, men vi kan også lide at udforske nye materialer.

Hvordan fik I idéen til jeres virksomhed og produkter?
Idéen om at blive selvstændig har nok altid været der, men idéen om, hvordan vores virksomhed kunne se ud, kom først, da flere af de produkter, vi sælger i dag, havde set dagens lys. Tanken bag hvert produkt er, at det kan løse en udfordring, udfylde en funktion i dit hjem, men at det kan gøres på en estætisk fin måde. KIEL som løste et reelt problem hos os selv, men på en måde så vi ikke synes, vi skulle gå på kompromis med vores indretning. Idéerne blev afprøvet på et designmarked i Vejle og da vi kunne se, at der var potentiale, besluttede vi at give dot aarhus en chance.

Hvad har været jeres største udfordring? Og hvad er gået nemmere end forventet?
Udfordringen ved at starte et firma op har helt sikkert ligget i de mange kasketter, man skal have på. Vi har været både sælgere, indkøbere, designere og alt andet i firmaet og det kræver, at man hurtigt tillærer sig færdigheder. Om der er noget, der er gået nemmere end forventet, hmm.. det har været en stor hjælp, at vi er blevet mødt af en stor åbenhed blandt andre designere, det netværk, vi har fået opbygget, er guld værd og det gør da klart nogle ting nemmere.

Har drømmen om egen designvirksom­­­­hed levet op til jeres forventninger?
Ja! på alle måder indtil videre. Det har givet os begge rigtig meget at lave firma sammen, det har sat vores private forhold på prøve og har heldigvis kun vist os, at vi KAN klare alt.. sammen. Og så er det jo bare fedt, når man ser, at andre synes, at det, man laver, er værd at købe!

Hvad er historien bag jeres virksomhedsnavn?
dot aarhus blev enden af vores brainstorm over emnerne lokalt/internationalt. Vi vil gerne være være en “dot” på det internationale design-landkort, men har samtidig en stor tilknytning til vores by, Århus.

Hvad er den mest sikre ingrediens i jeres hverdag? Kaffe, et helt særligt stykke værktøj, det samme til frokost hver dag, en bestemt serie på Netflix eller noget helt femte?
Vi har to børn som selvfølgelig også fylder i vores hektiske hverdag, og hvis alt andet skal give mening, så er et ordenligt farvel om morgenen altså super vigtigt. Det handler aldrig om dot aarhus før der er kysset, krammet og skolebussen er kørt.

Hvorfor skiller jeres produkter sig ud fra mængden?
Vores ting er praktiske, de har alle en funktion, men de er samtidig også skabt ud fra tanken om, at man ikke behøves at gå på kompromis med sin indretning og æstetikken, bare fordi man gerne vil være praktisk.

Hvad var din motivation, da du startede din virksomhed, og er det fortsat den samme motivation?
Motivationen for at starte dot aarhus var og er, at vi gerne vil beskæftige os med noget, der har vores interesse, og hvor det er os, der tager beslutningerne. Vi elsker, at det resultat vi ser, helt og holdent er vores fortjeneste.

Hvad er jeres bedste råd til andre, der drømmer om egen designvirksomhed?
Sæt igang! Hvis det er det, man gerne vil, så er det bare at springe ud i det. Test rimelig hurtigt vandene ved fx at tage på markeder, det er der, man får slutbrugernes mening og derfra kan der justeres. Og så er tålmodighed en af de større udfordringer ved at starte selv, for ting tager tid og det skal nok komme, men tro på eget design og tiltro til processen er bare SÅ vigtigt.

Se alle dot aarhus’ produkter i deres shop.